Видео: Си беа еднаш едни АРАМИИ!

ФК Брегалница е формирана во 1926 година. Клубот настапува на Стадион Гоце Делчев во Делчево кој има капацитет од 4,000 гледачи. Клупски бои се сината и белата. Клубот во својата историја има настапува и во 1 МФЛ, и тоа две сезони, 2002/03 и 2003/04. Моментално клубот се натпреварува во 3 МФЛ – Источен Регион. Навивачката група која ја следи делчевска Брегалница се вика Арамии.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*