Плакета за ТППЕ Делчево за 110 годишното постоење на GZ Črnomelj од Словенија

На покана на Доброволната противпожарна заедница Чрномељ и градоначалникот на Општина Чрномељ делегација на Општина Делчево присуствуваше на одбележувањето на 110 години од формирањето на GZ Črnomelj.

По тој повод на свеченоста беше доделена Плакета за успешната и плодна соработка со ТППЕ Делчево.

-Изразувам голема благодарност до Доброволната противпожарна заедница Чрномељ и Општина Чрномељ за гостопримството и досегашната соработка и најавувам дека во иднина уште посилно ќе продолжиме да ја развиваме помеѓу општините и граѓаните на нашите општини, истакна градоначалникот на Делчево, Горан Трајковски.

GZ Črnomelj искрени честитки за Вашето 110-годишно работење! 👨‍🚒🚒

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*