No Image

Во Македонска Каменица отворена Младинската ликовна колонија ,,Св.Пантелејмон 2022″

November 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Македонска Каменица отворена Младинската ликовна колонија ,,Св.Пантелејмон 2022″. Настанот е во организација на Културно-информативниот центар ,,Романса” од каде информираа дека колонијата се реализира во […]

No Image

Потпишан колективниот договор за унапредување на правата на вработените во Општина Берово

November 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Градоначалникот на Општина Берово, Звонко Пекевски го потпиша колективниот договор за унапредување на правата на вработените во Општина Берово. Договорот како што информираше Пекевски го […]

Центарот за одржливи практики Природна Перспектива започна со реализацијата на проектот Транс Зелена Инспирација

November 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Центарот за одржливи практики Природна Перспектива од Делчево заедно со здружението „Надежда за нас“ од Р. Бугарија официјално го започнаа новиот проект Транс Зелена Инспирација […]

No Image

Започна изградбата на фотоволтаична централа во делчевската гимназија

November 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Денес започна изградбата на фотоволтаична централа во СОУ „М.М.Брицо“. Инвестицијата за инсталирање на фотоволтаична централа за производство на електрична енергија од сончева енергија е вредна […]