Во Берово започна акцијата за отстранување на хаварисаните возила од јавните површини

November 23, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Берово започна акцијата ,,Чист град без хаварисани возила и без приклучна механизација на јавните површини”. Целта на акцијата како што информираа од Општината е […]

Во Делчево одржана едукативна работилница за подготовка на идните работници за здрави и сигурни работни места

November 23, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево одржана едукативна работилница во рамки на проектот „Побезбедни и поздрави на работа – подготовка на иднитеработници за здрави и сигурни работни места“. Проектот […]

Одржана работилница на тема ,,Заштита на авторските права на интернет”

November 22, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево одржана работилница на тема „Заштита на авторските права на интернет и предизвиците на авторското право во време на забрзана дигитализација и модерните технологии“. […]

Жителите од с.Град на мирен протест поради недостигот со вода, од ЈКП ,,Брегалница велат дека се работи на решавање на проблемот

November 22, 2022 Valeri Spasevski 0

Жителите на делчевското село Град на мирен протест го искажаа нивниот револт за недостигот на вода во нивните домови. Жителите на селото град се пожалија […]

ЈЛБ ,,Илинден” Делчево го одбележа Меѓународниот ден на правата на детето

November 21, 2022 Valeri Spasevski 0

ЈЛБ„Илинден“-Делчево заедно со учениците од ООУ„Св.Климент Охридски“ и Верица Боинска,наставник по граѓанско образование, денес го одбележува Меѓународниот ден на правата на детето.По тој повод библиотеката […]

Македонска Каменица се збратимува со италијанските општини Рикалдоне, Касине и Аличе Бел Коне

November 20, 2022 Valeri Spasevski 0

Додека училиштата во Македонија се празнат, Европа широко ги отвара вратите на нашите луѓе каде започнуваат нов сигурен и безбеден живот. Така денес во Италија […]

Во Делчево се одржа деветиот Стручен собир на пожарникарството

November 19, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево денес се одржа деветиот Стручен собир на пожарникарството. Настанот го организираше организациски одбор составен од професионалци-пожарникари, Министерството за внатрешни работи и Општина Делчево, […]

Општина Пехчево потпиша Меморандум за соработка со ЈП ,,Комунална Хигиена” – Скопје за усовршување и развој на стручното образование кај учениците на локално ниво

November 18, 2022 Valeri Spasevski 0

Градоначалникот на Општина Пехчево, Александар Китански потпиша Меморандум за соработка со в.д.Директорот на ЈП Комунална Хигиена – Скопје, Косана Николиќ Мазенва. Меморандумот за соработка има […]