Изложба на цртежи од Ликовната секција за 8 март закажана во М.Каменица

Почитувани,

По повод 8ми Март Меѓународниот ден на жената,КИЦ Романса Македонска Каменица организира изложба на ликовни цртежи изработени од ликовната секција во рамките на Домот на Културата.
-Ликовната изложба ќе се отвори на 8 ми Март 2023 година со почеток од 12 и 30 часот.Отворањето ќе го изврврши наставникот по ликовна секција Климентина Соколовска заедно со учениците од ликовната секција.
-во 13 часот во големата сала е предвидено за учениците читање на афоризми,промоции на сликовници,читање на поезија од нашите роднокрајни автори и настап на дел од експерименталното театарче од Делчево.Гости на овој настан ќе Миле Ѓорѓиоски и Христина Деолска,како и претставници од експерименталното театарче од Делчево.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*