Делчево дел од рутата на Black Cab – Europe Charity Trip

Промовирање на вредностите на емпатија, сочувство и солидарност е целта на иницијативата на група ентузијасти меѓу кои и наши иселеници во Англија чија мисија е да се искористи иконата London Black Cab за патување од Англија до Македонија, поминувајќи 15 земји за 10 дена.

-Целта е да да ја подигнеме свеста и средствата за добротворни организации кои работат на подобра иднина за нашите заедници. Преку нашето патување, имаме за цел да ги промовираме вредностите на емпатија, сочувство и солидарност и да ги инспирираме луѓето да ни се придружат во поддршката на овие достојни каузи, велат иницијаторите во официјалната најава за патувањето.

Патувањето ќе започне во Лондон со попатни станици низ 15 земји во Европа, поминувајќи над 4000 км. Патувањето ќе трае приближно 2 недели за да се заврши.

Ден 1

Лондон, Довер, Кале, Брисел, Мастрихт, Луксембург

Ден 2

Луксембург, Бретен, Штутгарт, Луцерн

Ден 3

Луцерн, Инсбрук, Тренто

Ден 4

Тренто, Верона, Венеција, Трст, Копер

Ден 5

Копер, Риека, Плитвички Езера, Мостар

Ден 6

Мостар, Требиње, Будва, Подгорица,

Ден 7

Подгорица, Ниш, Лесковац

Ден 8

Лесковац, Софија

Ден 9

Софија, Делчево, Скопје

Ден 10

Скопје

Делчево Фото: В.Дончевска

-Ќе застанеме на различни знаменитости, ќе се ангажираме со локалното население и ќе ја подигнеме свеста за добротворната организација. Како спонзор, ќе добиете неколку бенефиции, вклучително и изложување на нашата веб-локација и платформите на социјалните медиуми, вашето лого на страната на кабината и можност да го промовирате вашиот бренд на сите настани на кои присуствуваме. Исто така, ќе обезбедуваме редовни ажурирања и фотографии во текот на патувањето за да можете да го видите влијанието на вашата поддршка.

Времетраењето на спонзорството ќе биде за периодот на нашата кампања, од сега до јуни 2023 година. Вашето спонзорство ќе ни помогне да ги покриеме трошоците за гориво, сместување и одржување на кабината и, што е најважно, ќе ја поддржиме неверојатната работа што ја прави добротворната организација.

Ние би биле благодарни за каква било поддршка што можете да ја дадете.

Од тимот: Кико, Енди, Дејан и Трико Џо

Посетете ја веб-страницата https://blackcabtrip.org.uk/our-route/ и групата на Фејсбук https://www.facebook.com/groups/2329869293843435/?ref=share&mibextid=NSMWBT

Како да ги поддржите: https://www.gofundme.com/f/black-cab-europe-charity-trip?utm_campaign=p_cp+share-sheet&utm_content=undefined&utm_medium=copy_link_all&utm_source=customer&utm_term=undefined

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*