Во Делчево се имплементира проектот „Мотивационо градинарство во склад со природата“

August 31, 2023 Valeri Spasevski 0

Здружението на производители на органски производи „Аронија” од Делчево започна со имплементација на проектот „Мотивационо градинарство во склад со природата“. Проектот со остварување на предвидените […]

Викендов ќе се одржи меѓународен турнир во пинг понг ,,Зегин Опен 2023″

August 31, 2023 Valeri Spasevski 0

Берово викендов повторно ќе биде епицентарот на спортските пинг-понг случувања. Во малото малешевско гратче од орви до трети септември продолжува традицијата позната како Меѓународен турнир […]

Отворено 13-тото издание на Етно Плоштад Фестивал во Берово

August 26, 2023 Valeri Spasevski 0

Во Берово со дефиле на културно уметнички фолклорни друштва отворено 13-тото издание на Етно Плоштад Фестивал. Настанот традиционално започна со Саемот на традиционални производи ,,Малешевијата […]

Потпишан договор за збратимување на општините Берово, Кумровец и Болјарево

August 25, 2023 Valeri Spasevski 0

Во рамки на официјалната посета на делегацијата од Општина Кумровец, денеска со мојот голега, градоначалник од Општина Кумровец, Република Хрватска, Роберт Шплајт, потпишавме Договор за […]