Превентивна активност на Регионален центар за гранични работи – Исток и Ендуро Тим

August 24, 2023 Valeri Spasevski 0

На 23.08.2023 полициските службеници од Регионален центар за гранични работи Исток реализираа превентивна активност во Делчево на теми „Лето без пожари 2023“, „Безбедно на мотор“ […]

Првиот социјален сервис провајдер во Делчево гради нов концепт и стратегија за проширување на услугите

August 24, 2023 Valeri Spasevski 0

Првиот социјален сервис провајдер Бравура Кооператива кој делува на територијата на Општина Делчево ги разгледува можностите за проширување на обемот на работа на регионално ниво. […]

Регионалниот центар за застапување ќе ја изработува новата стратегија за Соработка на Општина Делчево и граѓанскиот сектор

August 24, 2023 Valeri Spasevski 0

Преку проектот  „Силни организации за одржлив локален развој„ Регионалниот центар за застапување Делчево ќе ја изработува новата стратегија за Соработка на Општина Делчево со граѓанскиот […]

Се подобрува пристапот до земјоделско земјиште во пехчевско Спиково

August 24, 2023 Valeri Spasevski 0

Завршија градежните работи за реализација на активностите на проектот „Изградба на пристапен пат до земјоделско земјиште Пехчево – село Спиково“ со што се тампонираше најоштетениот […]

Беровските пензионери ги истакнаа барањата пред градоначалникот Пекевски

August 23, 2023 Valeri Spasevski 0

Пензионерите од Берово денес продолжија со протестите, повторно барајки линеарно покачување на пензиите за 3500 денари. Протестирајки ред споменикот на паднатите борци од НОВ каде […]

Преотстапено возило за решавање на проблемот со превозот на учениците во Берово

August 22, 2023 Valeri Spasevski 0

Денес на средба со директорот на Агенцијата за управување со одземен имот Дритон Небиу решаваме долгогодишен проблем со превоз на учениците во Општина Берово. Агенцијата […]