Пехчевската библиотека со завршни активности по повод Месецот на книгата

Денеска во посета на библиотеката во Пехчево беа дечињата од ОЈУДГ”7 Септември” – голема група со воспитувачката Розмарина Мицевска и негувателката Даниела Денковска.

Темата како што информираа од библиотеката беше: “Мојата омилена сликовница – читаме,цртаме и раскажуваме”, а библиотекарките им подготвија илустрации со емотикони “Препознајте ги емоциите”.

-Целта беше дечињата да ги препознаат различните емоции според изразот на ликот. Беше прекрасно дружењето со дечињата,а крајот го краси делото кога сите заедно пеевме и игравме. Настанот се случи по повод Месец на книгата, додадоа од МБ „Кочо Рацин“ Пехчево.

Во продолжение видео и фотографии од настанот:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*