Совети за добро ментално здравје

Доброто ментално здравје значи чувство за добросостојба, самодоверба и самопочит.

  • Ни овозможува да уживаме во целост и да ги почитуваме другите луѓе, секојдневието и средината
  • Да формираме исполнувачки врски
  • Да ги употребуваме нашите способности и потенцијали
  • Да се справуваме со животните предизвици

Психолог Дејан Глинџарски

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0DZJ95ckupVjVwkqeMEiDrAWdh1SuCTPbFdaxa9krhw8WimUMTUp5ypmwtY8ruwZ1l&id=100064799016081&mibextid=Nif5oz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*