Библиотеките од Пијанец и Малеш специјални гости за јубилејот на НУБ на БиХ

Од 31 октомври до 3 ноември, Националната универзитетска библиотека на Босна и Херцеговина одбележува свој голем јубилеј, 78 години од своето постоење.

По тој повод беше организирана свечена академија, промовирана книга за постоењето и дејствувањето на НУБ на БиХ и изложба на тема ,,Од фондовите на НУБ за зачувување на културното- историското наследство.

НУБ “Св.Климент Охридски”-Скопје беше дел од одбележувањето на овој јубилеј, а од тука свое присуство на свеченоста имаа и директорките на библиотеките на ЈЛБ ,,Илинден”, ОУМВ “Кочо Рацин” – Пехчево и ,,Димитар Беровски” – Берово.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*