Изгаснат пожар во каменичкото село Цера

Изгаснат пожарот во с.Цера кај месноста Побиен Камен во кој има изгорено околу 5 хектари површина (суватрева, трње, папрат, нискостеблести растенија и ниски диви борчиња)

Во гаснењето учествуваа 1 противпожарно возило (пикап) со пет пожарникари.

Според командирот на Малин Трајчевски во моментот има нов пожар во с.Дулица, поради што екипа на ТППЕ е веќе на терен.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*