Интервју со креаторите на @psihologikamk – прва Психо-информативна платформа во Македонија

Апсолвенти по психологија од Делчево создадоа инстаграм профил чија примарна цел е едукација за менталното здравје. За таа цел направивме блиц интервју со нив со кое се обидовме да дознаеме нешто повеќе за она што го работат.

Delcevo365: Можете ли да ни кажете како ја започнавте вашата страница на Инстаграм за психологија?

@psihilogikamk: Ја започнавме нашата страница на Инстаграм во текот на нашата четврта година на студии. За прв пат објавивме на 6ти Октомври 2023 година. Бевме инспирирани од нашата страст за психологија и желбата да споделиме вредни сознанија со пошироката публика. Го видовме Инстаграм како моќна платформа за допирање на луѓето заинтересирани за психологија и менталното здравје.

Delcevo365: Која е главната идеја зад вашата страница на Инстаграм?

@psihilogikamk: Нашата главна идеја е да ја направиме психологијата достапна и привлечна за секого. Сакаме да ги разложиме сложените психолошки концепти на содржини со големина и релативна содржина што секој може да ја разбере и да ја примени во нивниот секојдневен живот. Исто така, имаме за цел да ја зголемиме свеста за менталното здравје и да ги дестигматизираме дискусиите околу проблемите со менталното здравје.

Delcevo365: Како креирате содржина за вашата страница?

@psihilogikamk: Инспирацијата ја црпиме од нашите студии, тековните истражувања во психологијата и искуствата од реалниот живот. Наша цел е да обезбедиме мешавина од информативни објави, привлечни визуелни слики и цитати кои предизвикуваат размислување за да ја задржиме нашата публика заинтересирана и информирана. Исто така, обрнуваме внимание на повратните информации и трендовите за соодветно да ја прилагодиме нашата стратегија за содржина.

Delcevo365: Кои се вашите идни планови за страницата на Инстаграм?

@psihilogikamk: Во иднина, предвидуваме проширување на нашата содржина за да вклучи повеќе интерактивни елементи како што се квизови, анкети и сесии за прашања и одговори во живо. Исто така, планираме да соработуваме со други професионалци во полето на психологијата и влијателни лица за да донесеме различни перспективи и експертиза на нашата страница. На крајот на краиштата, се надеваме дека ќе создадеме енергична заедница каде што луѓето ќе можат да учат, да дискутираат и да се поддржуваат едни со други во нивното психолошко патување.

Delcevo365: Како се поврзувате со вашата публика на Инстаграм?

@psihilogikamk: Ние активно комуницираме со нашата публика преку коментари, директни пораки и интерактивни објави. Охрабруваме дискусии на различни теми поврзани со психологијата и менталното здравје. Ги цениме и повратните информации од нашата публика, која ни помага да ја подобриме нашата содржина и да ја прилагодиме на нивните интереси и потреби.

Доколку некој од вашите читатели е заинтересиран да открие што е она што стои позади нашите емоции, мисли и состојби и што е она што не мотивира и инспирира или пак што не уназадува тоа може да го стори со притискање на линкот:

https://www.instagram.com/psihologikamk

Или пак со тоа што ќе напише psihologika.mk во полето за пребарување на Инстаграм.

Линкови до некои од нивните информативни видеа:

https://www.instagram.com/p/C3OXtTxK6VY/?img_index=1

https://www.instagram.com/p/C3LlaZMKHNP/

https://www.instagram.com/p/C3IQNAVqljd/

https://www.instagram.com/p/C3GX1KwKkh8/

https://www.instagram.com/p/C3FrLmOKZCw/

https://www.instagram.com/p/C2-Do2fqtoX/

Во моментот имаат и GIVEAWAY, со кликнување на фотографијата подолу може да ја освоите книгата Митот за нормалното

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*