Работилница во ЈЛБ ,,Илинден” за запознавање на учениците со земјоделските алати и машини

March 29, 2024 delcevo365.mk 0

Мислевме дека децата многу малку знаат за земјоделските алатки и земјоделските машини, и од тие причини,одлучивме да направиме работилница на тема „Земјоделски алатки и машини“.Меѓутоа […]

Винарија „Арсов“ од Делчево – кaде љубовта и искуството создаваат врвно вино и ракија

March 28, 2024 Valeri Spasevski 0

Поврзете се со винарија „Арсов“ на социјалните мрежи: Facebook и Instagram.  Винаријата „Арсов“ се наоѓа близу до Делчево, сопствеништво на Горан Арсов, вљубеник во винарството. Интересот за ферментирањето […]

Китански: Во тек активностите од проектот „Доградба на тоалети на новоизградени училници на подрачното училиште во село Црник”

March 28, 2024 delcevo365.mk 0

Деновиве отпочнаа градежните работи за реализирање на проектот „Доградба на тоалети на новоизградени училници на подрачното училиште во село Црник, Општина Пехчево“. Финансиските средства за […]

Се продлабочува соработката помеѓу делчевската и велешката библиотека

March 28, 2024 delcevo365.mk 0

Во посета на директорката на ЈЛБ”Илинден”-Делчево, Биљана Петровска деновиве беше директорката на библиотеката “Гоце Делчев” – Велес, Снежана Бошевска. Воспоставена е идна соработка меѓу двете […]