Златен медал и плакета на ,,Битолски вознес” за поетесата Габриела Костадинова

Во рамки на настанот “Ако одам во Битола – Битолски вознес” 2024 на кој учествуваа поети од многу градови во Македонија како и од Србија, Црна Гора, БиХ и други, пехчевската поетеса Габриела Костадинова освои супспецијална награда златен медал и плакета за книжевност и креативност.

Три нејзинк песни се објавени во зборникот Вознес.

Честитки за поетесата на која и посакуваме уште многу награди и признанија.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*