Во Делчево се одржа деветиот Стручен собир на пожарникарството

November 19, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево денес се одржа деветиот Стручен собир на пожарникарството. Настанот го организираше организациски одбор составен од професионалци-пожарникари, Министерството за внатрешни работи и Општина Делчево, […]

Општина Пехчево потпиша Меморандум за соработка со ЈП ,,Комунална Хигиена” – Скопје за усовршување и развој на стручното образование кај учениците на локално ниво

November 18, 2022 Valeri Spasevski 0

Градоначалникот на Општина Пехчево, Александар Китански потпиша Меморандум за соработка со в.д.Директорот на ЈП Комунална Хигиена – Скопје, Косана Николиќ Мазенва. Меморандумот за соработка има […]

Во Пехчево отворена осмата самостојна изложба од авторот Драган Кузманоски

November 15, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Пехчево отворена осмата самостојна изложба на слики од авторот Драган Кузманоски.  Неговите дела се изложени во просториите на Домот на културата ,,Јане Сандански” Пехчево […]

Буџетски форум во Делчево

November 14, 2022 Valeri Spasevski 0

 Во Делчево се одржа буџетски форум на кој граѓаните имаа можност да се запознаат и да дискутираат за реализацијата на тековниот општински Буџрт, но и да […]