Рудник САСА обезбеди празнични парични награди за сите вработени, пакетчиња за сите деца и пакети за лицата во социјален ризик во локалната заедница

December 28, 2023 Valeri Spasevski 0

И оваа година, рудникот САСА ја продолжи традицијата на новогодишно дарување, со што вработените и сите членови на локалната заедница имаат можност да ги прослават […]

Вработени во транспортна компанија од Делчево се организираа за помош на семејство од с.Бигла

December 27, 2023 Valeri Spasevski 0

Група од дваесетина вработени во транспортната компанија POSTOLOVSKI LTD денес реализираа хуманитарна акција за помош на семејство од делчевското село Бигла. Акцијата ја реализираа самоиницијативно, […]

Младите од Пијанец и Малеш едногласни во своите барања за отворање младински центри

December 27, 2023 Valeri Spasevski 0

Во изминатиот период на територијата на ЛАГ Малеш –Пијанец беа организирани фокус групи, со средношколци од општините Берово и Делчево. Иако од различни општини едногласни […]

Видео: Прекрасна изведба на делчевските играорци во рамки на Новогодишниот концерт на НУ Центар за култура ,,Н.Ј.Вапцаров”

December 27, 2023 Valeri Spasevski 0

Националната установа Центар за култура ,,Никола Јонков – Вапцаров” од Делчево го одржа завршниот Новогодишен концерт на кој со свои кореографии се претставија околу 200 […]

Започна Новогодишниот базар, празнична програма викендот во Градскиот парк во Делчево

December 26, 2023 Valeri Spasevski 0

Во Делчево започна Новогодишниот базар сместен во градскиот парк во кој локални стопанственици започнаа со вршење трговска дејност. Делчевчани и посетителите од страна за време […]