No Image

Дваесетина планинари од Пијанец во посета на локалитетот „Калата“

October 29, 2018 Valeri Spasevski 0

Група од дваесетина планинари, од Делчево, Берово и Македонска Каменица, членови на планинарскиот-спортски клуб Голак од Делчево ја реализираа планинарско-рекреативна маршрута до локалитетот ,,Калата” кој […]

No Image

Акција за собирање есенски отпад

October 25, 2018 Valeri Spasevski 0

Екипи на ЈПКД „Брегалница“ започнаа акција за расчистување на растителниот отпад на јавните површини кои потпаѓаат под надлежност на претпријатието. За таа цел како што информираат […]

No Image

Делчевската гимназија ќе добие енергетски-ефикасна фасада

October 24, 2018 Valeri Spasevski 0

Во средното општинско училиште Методи Митевски Брицо започнаа градежните работи за реконструкција на екстериерот на старата училишна зграда и инсталација на енергетски ефикасна фасада. Градежните […]

No Image

Претседателот на ПСК „Голак“ дел од обуките за поставувач на рекреативна планинарска патека – маркацист

October 23, 2018 Valeri Spasevski 0

Се реализираше првиот дел од првата обука за поставувачи на рекреативни планинарски патеки – маркацисти. Како што информираше Љупчо Чучковски, кој како претседател на планинарски […]