Донација од советникот Иван Гоцевски за потребите на новата сензорна соба во ООУ ,,Св.Климент Охридски”

April 20, 2022 Valeri Spasevski 0

Објава на советникот Иван Гоцевски: 🍀НАШЕТО НАЈУБАВО УЧИЛИШТЕ🍀 Деца низ целиот свет се исклучени од училиштата и од образовниот систем заради попреченост, раса, јазик, религија, […]

Поради дефект на главна водоводна цевка во прекин згрижувањето на дечињата во главниот објект 2 на градинката ,,Весели Цветови” во Делчево

April 20, 2022 Valeri Spasevski 0

Поради пукање на главна водоводна цевка, од вчера во градинката ,,Весели Цветови” во Делчево во прекин е згрижувањето на деца во главниот објект 2. Како […]

Во тек постапка за отстранување на бесправно-изградени шупи, гаражи и други помошни објекти на Булевар Македонија

April 12, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево во тек е постапка за отстранување на бесправно изградените гаражи и други помошни објекти на булевар Македонија. Постапката како што информираше Даниела Такева […]

СООПШТЕНИЕ: И покрај штрајкот, ќе продолжи згрижувањето на дечињата во делчевската градинка

April 10, 2022 Valeri Spasevski 0

Поради најавата за генерален штрајк на СОНК на 11 април (понеделник), Општина Делчево ги известува родителите чии деца посетуваат детска градинка на територијата на Општина Делчево дека згрижувањето ќе […]

Во село Вирче реализирани активности за подобрување на руралната патна инфраструктура

April 9, 2022 Valeri Spasevski 0

Заврши рехабилитацијата на полскиот пат кон с.Вирче во Општина Делчево кој се рехабилитираше во рамки на проектот „Подобрување на руралната патна инфраструктура преку изградба на пристапни […]