Во Делчево се имплементира проектот „Мотивационо градинарство во склад со природата“

August 31, 2023 Valeri Spasevski 0

Здружението на производители на органски производи „Аронија” од Делчево започна со имплементација на проектот „Мотивационо градинарство во склад со природата“. Проектот со остварување на предвидените […]

Регионалниот центар за застапување ќе ја изработува новата стратегија за Соработка на Општина Делчево и граѓанскиот сектор

August 24, 2023 Valeri Spasevski 0

Преку проектот  „Силни организации за одржлив локален развој„ Регионалниот центар за застапување Делчево ќе ја изработува новата стратегија за Соработка на Општина Делчево со граѓанскиот […]

Се реконструира локалниот пат за с. Стамер, наскоро реконструкција на дел од патната мрежа Тработивиште – Разловци

August 18, 2023 Valeri Spasevski 0

За прв пат од изградбата на локалниот пат за делчевското село Стамер се работи на комплетна и темелна реконструкција. Градоначалникот на Делчево, Горан Трајковски кој денес […]

Иселеник кој работи како волонтер во Швајцарија обезбеди опрема за ТППЕ Делчево

August 16, 2023 Valeri Spasevski 0

Територијалната противпожарна единица од Делчево доби нова донација од опрема од волонтерско противпожарно друштво од Швајцарија. Донацијата се состои од комплет униформи за справување со […]

Одржана 18-тата Расадничка Вечер

August 16, 2023 Valeri Spasevski 0

Иселениците од делчевската населба Стар Расадник ја продолжија традицијата долга 18 години, пресликана во музичка манифестација наречена Расадничка Вечер. За прв пат започна да се […]