Делчевските советници ќе донираат средства во висина на еден советнички паушал за оштетените семејства од невремето

June 28, 2022 Valeri Spasevski 0

Делчевските советници ќе донираат средства во висина на еден советнички паушал за оштетените семејства од невремето кое го зафати Делчево минатата сабота. На одржаната вонредна […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ за можен прекин на водоснабдувањето во четврток во повисоките делови на Делчево

June 21, 2022 Valeri Spasevski 0

ИЗВЕСТУВАЊЕ од ЈКПД ,,Брегалница” Во рамките на реализација на Проектот за водоснабдување на Делчево, на ден 23,06,2022 (Четврток) ќе се извршуваат работи на главниот испусен […]

Завршна манифестација по повод крајот на учебната година во ООУ “Ванчо Прке” Делчево

June 20, 2022 Valeri Spasevski 0

На завршна манифестација, деветолетката ,,Ванчо Прке” ќе ја додели наградата на првенецот на генерацијата за учебната 2021/22 година. Од училиштето во својата објава на фејсбук […]

,,БРЕГАЛ” донираше опрема за потребите на Итната медицинска помош во Делчево

June 7, 2022 Valeri Spasevski 0

Една од најголемите општествено-одговорни компании од Делчево, фирмата ,,БРЕГАЛ” не застанува со поддршката за локалната заедница. Денес вработени во оваа компанија ја доставија претходно обезбедената […]

Во деветолетката ,,Ванчо Прке” успешно реализирана тактичко-показна вежба за евакуација при земјотрес и пожар

June 7, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево реализирана показна вежба, со цел проверка на подготвеноста во случај на елементарна непогода во воспитно-образовната установа ,,Ванчо Прке”. Во рамки на активноста како […]