No Image

Одбележани 20 години постоење на невладината „КХАМ“ од Делчево

April 9, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делчево невладината организација „КХАМ“ го одбележа 20 годишниот јубилеј од своето постоење. Во изминатите 20 години, како што истакна извршниот директор Зекир Абдулов, организацијата […]

No Image

Рудник САСА вложува во обновување на системот за затоплување на здравствениот дом во Македонска Каменица

April 8, 2019 Valeri Spasevski 0

По повод 7-ми Април – Светскиот ден на здравјето, рудникот САСА донесе одлука за набавка и инсталација на опремата за целокупна реконструкција на системот за […]

No Image

Со акција за хортикултурно уредување се одбележуваат 27 години од работењето на Царинската управа

April 6, 2019 Valeri Spasevski 0

По повод 27 години од своето работење, денес на граничниот премин Делчево, Царинската управа – Царинарница Штип реализираше акција за хортикултурно уредување на самиот премин. […]

No Image

Детската кинеска литература претставена пред читателската публика во Делчево

April 4, 2019 Valeri Spasevski 0

Кинеската литература за деца денес беше претставена пред читателската публика во Делчево. Настанот го организираше Јавната локална библиотека „Илинден“ во соработка со општина Делчево и […]