Во Берово презентирани спортските достигнувања на фудбалската легенда Никица Клинчарски

July 23, 2021 Valeri Spasevski 0

Денеска во Берово, пред голем број спортисти , подржувачи на спортот, роднини и пријатели, се презентирани спортските достигнувања на беровската фудбалска легенда Никица Клинчарски. Посетителите […]

Заврши реализацијата на проектот за доградба и реконструкција на Третата ламела во старскиот дом д-р „Иван Влашки“ во Берово

July 6, 2021 Valeri Spasevski 0

Заврши реализацијата на проектот за доградба и реконструкција на старскиот дом д-р Иван Влашки кој ги прошири своите капацитети. Активностите се реализираа во рамки на развојните цели […]

Беровските пожарникари добија ново возило и противпожарна опрема за справување со шумски пожари

July 6, 2021 Valeri Spasevski 0

На почеток на периодот од годината кога има најголема опасност од шумски пожари во Берово денес се промовираше новата противпожарна опрема за Територијалната противпожарна единица во […]

На планината Голак започна дводневниот младински камп за социјално претприемништво

July 3, 2021 Valeri Spasevski 0

На планината Голак во Делчево започна дводневниот младински камп за социјално претприемништво, на кој учествуваат 50 млади лица од неколку општини во регионот. Организатор на […]

Во Берово одржана завршна прес конференција од проектот „Спасување на жителите од една планина долж две реки“

July 2, 2021 Valeri Spasevski 0

Завршни активности по проект “Спасување на жителите од една планина долж две реки”Во рамките на проект CB006.2.12.120, “Спасување на жителите од една планина долж две […]

Продолжуваат разговорите помеѓу градоначалниците на Берово и Струмјани околу доизградбата на граничниот премин Клепало

July 2, 2021 Valeri Spasevski 0

Продолжуваат разговорите помеѓу градоначалниците на Берово и Струмјани околу доизградбата на граничниот премин Клепало кој е најавен како приоритет во рамки на Програмата за прекугранична […]

Во Негрево промовирани новите туристички содржини за авантуристички туризам во Малешевскиот регион

July 1, 2021 Valeri Spasevski 0

Промоцијата на новите туристички содржини за авантуристички туризам во Малешевскиот регион, кои се реализираат во рамките на Програмата за зачувување на природата, во соработка со […]

Потпишан договор за oсветлување во туристичката населба ,,Беровско езеро”

July 1, 2021 Valeri Spasevski 0

Во Берово потпишан договорот за oсветлување во туристичка населба ,,Беровско езеро. Градоначалникот на општина Берово , Звонко Пекевски договорот го потпиша со Биро за регионален […]