Каменичкиот градоначалник Димчо Атанасовски донираше ново црковно звоно на црквата Успение на Пресвета Богородица

March 24, 2024 delcevo365.mk 0

Епископот Делчевско- каменички г.Марко денес богослужеше во црквата Успение на Пресвета Богородица во Македонска Каменица. Богослужбата како што истакнаа од Делчевско-каменичката епархија е дел од […]

Прво место за тим оратори од СОУ ,,М.М.Брицо” на Интернационалниот натпревар Original Oratory Balkan Voices

March 18, 2024 delcevo365.mk 0

Тим од ученици од Средното општинско училиште ,,Методи Митевски – Брицо” од Делчево одлично се претстави на Интернационалниот натпревар во ораторство Original Oratory Balkan Voices […]

Во Пехчево одржана работилница на тема „Еко активизам – младите креираат одржлива иднина”

March 11, 2024 delcevo365.mk 0

Во рамките на проектот „Еко активизам – младите креираат одржлива иднина„ на24.02.2024 година во Едукативниот центар за зачувување на природата, с.Негрево, сеодржа работилница на тема: […]

Во Делчево започна втората модуларна обука за вмрежување на ГО од Источниот плански регион

March 1, 2024 delcevo365.mk 0

Во Делчево се одржува втората модуларна обука за вмрежување на Граѓанските организации од Источниот-плански регион кој вклучува 12 општини. На денешната обука претставници на 11 […]