No Picture

Градежни активности за подобрување на патната инфраструктура во Берово

May 29, 2019 Valeri Spasevski 0

Со крпење на ударните дупки во централното градско подрачје, во општина Берово започнаа активностите за рехабилитација на патната инфраструктура во градот. Активностите, како што соопштија […]

No Picture

Пристапноста до објекти – најголем проблем на лицата со попреченост!

May 25, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делчево денес се одржа втората работилница во рамки на проектот „Попреченоста е прашање на перцепција“. Организатор на настанот е здружението „Мобилност“, меѓуопштинско здружение за […]

No Picture

Со низа активности во Делчево се славеа сесловенските просветители „Св.Кирил и Методиј“

May 24, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делечво денес се одржа научна трибина посветена на годишнината од смртта на најмаркантната личност од сесловенската историја, Константин Кирил Филозоф. Одбележувајќи 1150 години од […]

No Picture

Ученици од Делчево, Пехчево и Берово го одбележаа Европскиот ден за Натура 2000

May 21, 2019 Valeri Spasevski 0

Со презентации и практични активности во кои учествуваа ученици од основните и средните училишта од Берово, Пехчево и Делчево, денеска, во “Едукативниот центар за зачувување […]