No Image

Јовановска: За помалку од 3 години поддржани правни субјекти и невработени лица со финансиски средства од над 100 милиони денари

July 9, 2020 Valeri Spasevski 0

Над 600 невработени лица од кои најголем дел млади лица до 29 години од Делчево активно ги користеа мерките на Владата за зголемување на вработливоста. […]

No Image

Делчево со свој претставник на Меѓународната Олимпијада по биологија

July 6, 2020 Valeri Spasevski 0

Делчево со свој претставник на Меѓународната олимпијада по биологија. Како што информираат од Средното општинско училиште ,,,Методи Митевски – Брицо” , ученичката Верица Ѓеоргиева која […]

No Image

Јовановска од Берово: И во услови на КОВИД-19 се зголемува побарувачката за работници

July 3, 2020 Valeri Spasevski 0

И во услови на криза предизвикана од вирусот COVID-19, продолжува побаувачката за работници од страна на работодавачите. Ова при денешната посета на Центарот за вфработување […]

No Image

Жителите на Владимирово очекуваат брзо оздравување на единствениот позитивен заразен од Ковид-19 во Беровско

May 20, 2020 Valeri Spasevski 0

Жителите на беровското село Владимирово, очекуваат брзо оздравување на единствениот позитивен пациент на Ковид-19 во Малешевијата. Бранко Ужевски, жител на селото, вели дека селаните се […]

No Image

Македонски државјани меѓу кои и 11 делчевци вратени од софискиот аеродром пред полетување за Цирих

May 18, 2020 Valeri Spasevski 0

Македонски граѓани со двојно државјанство меѓу кои и 12 сезонски работници од Делчево и Струмица, биле вратени од софискиот аеродром пред поаѓање за Цирих. Како […]