Делчевскиот ракометар Мирче Ѓеорѓиев се враќа на ракометот, ќе настапува за РК ,,Текстилец” од Штип

После кратка пауза делчевскиот ракометар Мирче Ѓорѓиев одново се враќа на ракометните терени.

Овој пат најпознатиот изведувач на пируети во некогашниот клуб ,,РК Делчево” ќе надтапува за ракометниот прволигаш од Штип, екипата на Текстилец.

На Мирче добро се сеќаваме од настапите за својот матичен клуб, како и неговите натапи во РК Прилеп и РК Аеродром.

Се што може да му посакаме на напиот спортист е многу успех во новата средина, каде сигурни сме дека ќе постигне многу голови.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*