No Picture

Копачка со одличен настап на „Денови на кочанскиот ориз“

September 29, 2018 Valeri Spasevski 0

Здружението Фолклорна група Копачка имаше успешен настап на популарните “Денови на кочанскиот ориз”. На настанот кој го организираше Општина Кочани претставувањето на “Копачка” се состоеше […]

No Picture

Во Македонска Каменица прикажана комедијата “Вдовицата се мажи”

September 28, 2018 Valeri Spasevski 0

Синоќа љубителите на театарската уметност во Македонска Каменица имаа можност да ја проследат театарската претстава “Вдовицата се мажи”, комедија во изведба на театарот “Јордан Хаџи […]

No Picture

Македонски сатиричар победник на најреномираниот фестивал за хумор и сатира на Балканот

September 12, 2018 Valeri Spasevski 0

Македонскиот сатиричар Миле Ѓорѓијоски е овогодинешниот победник на најистакнатиот фестивал на хумор и сатира на Балканот –  „Белосветски фестивал за хумор и сатира“ во Шабац, […]