Делчевскиот Центар за култура ги објави наградените на Литературниот конкурс по повод Светскиот ден на мајчиниот јазик

February 23, 2022 Valeri Spasevski 0

Објава на НУЦК ,,Н.Ј.Вапцаров” Почитувани, Комисијата ги разгледа вашите творби и одлучи: 1 место,, Желба за јазик, прилика и цел за Конески “ – Сара […]

,,Да промовираме култура” – акција на Центарот за култура за собирање на ракотворби

February 21, 2022 Valeri Spasevski 0

Со акција за собирање на ракотворби,  Националната установа Центар за култура ,,Никола Јонков” Вапцаров од Делчево започна со реализација на проектот ,,Да промовираме култура”. -Акцијата […]

Изложба на дела од македонски автори по повод Светскиот ден на мајчиниот јазик во ЈЛБ ,,Илинден”

February 21, 2022 Valeri Spasevski 0

Со изложба на дела од македонски автори, Јавната локална библиотека ,,Илинден” се вклучи во одбележувањето на 21 февруари – Светскиот ден на мајчиниот јазик. За […]

Моќта на природата, ѓубрето стигна до самата брана Калиманци!

February 19, 2022 Valeri Spasevski 0

Објава на Горан Стоименовски, претседател на Здружението ,,Шаран”: Моќта на природата…ѓубрето стигна на самата брана. И покрај големата медиумска кампања ниту една институција во Македонија […]

Литературен конкурс по повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик во Делчево

February 18, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево распишан Литературен конкурс по повод Меѓународниот ден на мајчиниот јазик. Конкурсот е во организација на делчевскиот Центар за култура, од каде упатија отворена […]

No Image

Делчевската библиотека продолжува да привлекува се повеќе нови читатели!

February 18, 2022 Valeri Spasevski 0

Се зголемува бројот на читатели во делчевската библиотека. Како што информираше директорката Билјана Петровска само од почетокот на 2022 година библиотеката има регистрирано 105 нови […]