No Image

Поетесата Габриела Костадинова наградена на Меѓународниот поетски настан „Месопотамија 2019“

August 25, 2019 Valeri Spasevski 0

Поетесата Габриела Костадинова освои специјална награда на Меѓународната поетска манифестација „Месопотамија 2019“ која се одржа во Белград. Учествувајки како специјален гостин на настанот, како што […]

No Image

Со концертот на Влатко Стефановски и Горан Алачки започна Етно Плоштад фестивал 2019

August 24, 2019 Valeri Spasevski 0

Приредувајки прекрасен заеднички концерт пред преполниот плоштад во Берово, виртуозите на македонската музика Влатко Стефановски и Горан Алачки, синоќа го отворија 11-тото издание на првата […]

No Image

Анета Мицевска и Молика на 15-тата Расадничка вечер во Делчево

August 13, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делчево продолжува традицијата на организирање иселенички средби. Во четврток, 15 август, иселениците од делчевската населба по 15-ти пат ја организираат таканаречената ,,Расадничка вечер”. Иницијативата […]