No Image

Шахпаска: Поголеми шанси за младите, повисок младински стандард и намалување на младинската небработеност под 17% до крајот на мандатот

July 6, 2020 Valeri Spasevski 0

Поголеми шанси за младите, повисок младински стандард и намалување на младинската небработеност под 17% до крајот на мандатот. Ова од Пехчево го истакна носителот на […]

No Image

Ахмедовски: Во претстојниот мандат ќе сработиме уште повеќе и уште подобро во интерес на заедницата

July 4, 2020 Valeri Spasevski 0

Сивата ромска политичка зона да стане бела и ромската заедница достоинствено да учествува во креирањето економски развој и иднина на младите. Ова на прес конференција […]

No Image

Избори 2020: Во Делчево продолжуваат обуките за членовите на избирачките одбори

June 29, 2020 Valeri Spasevski 0

Во Делчево продолжуваат обуките за членовите на избирачките одбори, кои поради здравствената пандемија беа прекинати во месец март. Сертифицираниот обучувач при Државната изборна комисија Сања […]

No Image

Кандидатите за пратеници од Делчево ја започнаа кампањата за Предвремените парламентарни избори 2020

June 24, 2020 Valeri Spasevski 0

Започна кампањата за Предвремените парламентарни избори. Кандидатите за пратеници од Делчево веќе ги имаа своите први активности. Кандидатката за пратеник од СДСМ и коалицијата го […]

No Image

Величковски: Помошта преку платежните картички ќе стигне секаде каде што е потребна

June 11, 2020 Valeri Spasevski 0

На тема Придобивките за граѓаните од платните картички и поддршката која Владата на СДСМ ја дава за ревитализирање на маледонската економија беше темата на денешната […]

No Image

Прес на СДММ Делчево

June 7, 2020 Valeri Spasevski 0

Претседателот на СДММ, Никола Тренчевски денес одржа прес конференција чиј интегрален текст ви го пренесуваме во целост. Секој од нас има обврска да ги почитува […]

No Image

Прес на СДСМ Делчево

June 6, 2020 Valeri Spasevski 0

Интегрално ви го пренесуваме текстот од денешната прес-конференција на Билјана Петровска, ПР на Општинската организација на СДСМ, Делчево. ……………………………………………………………….. Мицкоски крши прописи и лумпува по […]