Статуетката за ,,Најгласна” ученичка заедница доделена на тимот од СОУ ,,М.М.Брицо” Делчево

May 14, 2024 delcevo365.mk 0

Ученичката заедница на СОУ „Методи Митевски – Брицо” – Делчево денеска ја доби статуетката како Најгласна ученичка заедница за 2023/2024 година. Нагдрадата им ја доделија […]

На југот на Македонија се снима првиот долгометражен филм на Андреј Волкашин

May 14, 2024 delcevo365.mk 0

Режисерот Андреј Волкашин започна со снимањето на својот дебитански долгометражен игран филм со наслов „Слатката горчина на зрелите калинки”, соопштија од продукцијата Веда Филм од […]

Пехчевските поети Михаил и Ева наградени на ,,Гоцеви Денови 2024″ во Врање

May 12, 2024 delcevo365.mk 0

Општинска установа – Матична библиотека” Кочо Рацин” со учениците Михаил Цековски од основното и Ева Тодоровска од средното образование учествуваа на денешната манифестација ” Гоцеви […]

Презентирани резултатите од проектот „Еко активизам – младите креираат одржлива иднина“

May 11, 2024 delcevo365.mk 0

Во Берово денес беше одржан завршниот настан од проектот „Еко активизам – младите креираат одржлива иднина“. Проектот во изминатите 8 месеци го спроведе здружението Амброзија […]

Волонтерите на Црвен Крст Делчево обезбедија пласман меѓу 5-те најдобри во државата на натпреварот по Прва Помош

May 11, 2024 delcevo365.mk 0

Горди на постигнатиот успех на нашите волонтери!! Денес, на Регионалниот натпревар кој се одржа во Радовиш, на кој учествуваа екипи од 16 Општински организации во […]

Пехчевската поетеса Теона Бојчовска со трето место од детскиот поетски фестивал “Ракатки”

May 11, 2024 delcevo365.mk 0

Денеска во ООУ “Димитар Миладинов” во Скопје се одржа детскиот поетски фестивал “Ракатки”. Библиотеката ” Кочо Рацин” учествуваше со ученичката Теона Бојчовска која го освои […]