Во Пехчево се кроеше стратегија за подобрување на производството и откупот на модра слива

May 31, 2024 delcevo365.mk 0

Производителите на модра слива од пехчевско, беровско и делчевско денес дебатираа околу моменталното производство на сливата, нејзиниот квалитет, третирањето, како и проектите кои  се планираат […]

Делчево домаќин на дводневната научна конференција „Македонскиот јазик во светлината на семантичките проучувања“

May 30, 2024 delcevo365.mk 0

 Во организација на Институтот за македонски јазик ,,Крсте Мисирков“ – Скопје, во Делчево започна дводневната меѓународна конференција „Денови на Благоја Корубин“. На меѓународната научна конференција под наслов „Македонскиот јазик […]