No Image

Учениците од Делчево и Љубљана ги видоа убавините на Брегалничкиот регион

April 11, 2019 Valeri Spasevski 0

Делчевските гимназијалци и група ученици од гимназијата „Полјане“ од Љубљана денес во село Негрево го посетија Едукативниот центар за зачувување на природата каде имаа прилика […]

No Image

Забраната за внес на македонско месо во Бугарија ја намали потрошувачката на јагнешко месо во пограничниот регион

April 11, 2019 Valeri Spasevski 0

Забраната за внес на македонско месо во Бугарија, негативно ќе влијае по трговците и продавачите, особено во општините од пограничниот регион, каде граѓаните од соседството […]

No Image

Заврши изготвувањето на стратегијата за родова еднаквост за општините Делчево, Берово и Пехчево

April 10, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Берово во рамки на дводневната работилница заврши изработката на стратегијата и акциските планови за родова еднаквост како дел од заедничкиот проект од кој е […]

No Image

Одбележани 20 години постоење на невладината „КХАМ“ од Делчево

April 9, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делчево невладината организација „КХАМ“ го одбележа 20 годишниот јубилеј од своето постоење. Во изминатите 20 години, како што истакна извршниот директор Зекир Абдулов, организацијата […]