No Image

Продолжува донирањето за доизградба на црквата „Св.Кирил и Методиј“ во Делчево

September 27, 2019 Valeri Spasevski 0

Продолжува донирањето за доизградба на собирниот храм ,,Св.Кирил и Методиј” во Делчево. Откако првата поголема парична донација пристигна од делчевскиот градоначалник, неговиот пример го следеа […]

No Image

Форум на тема: Перспективите на родовата еднаквост во општините Делчево, Берово и Пехчево

September 26, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делчево денес се одржа форум за перспективите на родовата еднаквост во општините Делчево, Берово и Пехчево. Целта на форумот, како што изјави Анита Цоневска […]

No Image

Известување за прекин на водоснабдувањето на неколку улици во Делчево

September 25, 2019 Valeri Spasevski 0

Соопштение од ЈПКД ,,Брегалница” Почитувани корисници, Денес, 25 септември 2019 година, поради дефект на главната водоводна линија, прекин во водоснабдувањето ке има населението во населба […]

No Image

Во тек подготовките за натпреварот „Млади библиотекари“

September 25, 2019 Valeri Spasevski 0

Библиотекарското здружение на Македонија, традиционално го организира Републичкиот натпревар „Млади библиотекари“ дваесетти пат по ред. За таа цел, како што информираше директорката Билјана Петровска во […]