No Picture

Во Делчево одржана работилница од проектот за подобрување на работничките права и подобра бизнис-клима

September 6, 2019 Valeri Spasevski 0

Формирање економски совет по кој ќе се следат прекршувањата на работничките права е главниот заклучок од одржаната работилница која со граѓаните и претставници на бизнис-секторот […]

No Picture

Собрани 46 крвни единици на крводарителската акција во Делчево

September 5, 2019 Valeri Spasevski 0

Во рамки на редовните активности за месец септември, Општинската организација на Црвен Крст-Делчево денес организираше уште една успешна крводарителска акција. Според информациите на Борис Панев, […]

No Picture

Локализиран пожарот во Беровско

September 4, 2019 Valeri Spasevski 0

Локализиран пожарот кој вчера попладне го зафати атарот на селата Мачево, Будинарци и Владимирово. Според информациите на Владо Клинчарски, раководител на ЈП „Македонски шуми“- подружница […]

No Picture

Училишен прибор за ученици од подрачното училиште во село Вирче

September 4, 2019 Valeri Spasevski 0

Јавната локална библиотека „Илинден“ од Делчево и годинава ја продолжи хуманитарната акција за доделување училишен прибор, за ученици кои потекнуваат од семејства од ранлива категорија. […]

No Picture

Голем пожар во Беровско

September 3, 2019 Valeri Spasevski 0

Околу 100 луѓе од месното население го гаснат пожарот, кој доцна попладне избувна на потегот помеѓу селата Будинарци, Мачево и Владимирово. Како што информираат од […]