No Image

Младите од Делчево се едуцираа за медиумска писменост

November 28, 2019 Valeri Spasevski 0

Во Делчево продолжува еднонеделната кампања која има за цел запознавање на младите со поимот медиумска писменост. Активностите од кампањата насловена „Интернет супер-херои денес се реализираа […]

No Image

Во Делчево по втор пат ќе се реализира кампањата „Денови на хуманост – дарувај со љубов“

November 28, 2019 Valeri Spasevski 0

По повод Светскиот ден посветен на лицата со попреченост, 3 Декември, Општина Делчево во партнерство со Здружението „Бравура кооператива“ и Дневниот центар за лица со […]

No Image

Отворен ден по Граѓанско образование во ООУ „Св.Климент Охридски

November 27, 2019 Valeri Spasevski 0

Денес деветолетката „Св.Климент Охридски“ го реализираше Отворениот ден по Граѓанско општество кој изобилуваше со многу игра, забава, цртање, музика и други активности кои придонесаа за […]

No Image

Петгодишнина на „Копачката“ во УНЕСКО

November 27, 2019 Valeri Spasevski 0

Здружението Фолклорна група „Копачка“, с.Драмче, Делчево денес ја одбележа петгодишнината од впишувањето на орото „Копачка“ на Репрезентативната листа на нематеријалното културно наследство на УНЕСКО. Одбележувањето […]