No Picture

Библиотечниот фонд во деветолетката „Св.Климент Охридски“ во Делчево се дигитализира

December 5, 2019 Valeri Spasevski 0

Во делчевската деветолетка Св.Климент Охридски од Делчево во тек е постапка на вклучување на училишна библиотека во Националниот библиотечен информациски систем КОБИС. Како што информираше […]

No Picture

Делчевските средношколци меѓу најдобрите млади научници во Македонија

December 4, 2019 Valeri Spasevski 0

Делчевските средношколци со одличен успех се вратија од неодамна одржаните натпревари во рамки на настанот „Ноември – Месец на науката“. Манифестацијата за популаризација на природните […]

No Picture

ОЈУДГ „Весели Цветови“ го одбележа Светскиот ден за лица со посебни потреби

December 4, 2019 Valeri Spasevski 0

Воспитниот кадар и стручните соработници во градинката „Весели Цветови“ денес организираа настан за од одбележување на Светскиот ден на лица со посебни потреби. Како што […]