Црвен крст Делчево ги штити граѓаните од студениот бран

Поради студениот бран што ја зафати нашата држава, Црвен крст на Република Северна Македонија-Општинска организација на семејствата од сoцијален ризик им подели топла облека, со цел да се заштитат од студеното време.

Исто така семејствата се советуваа како правилно да се заштитат од студеното време, стои во објавата на Општинската организација на Црвен крст од Делчево.

Линк до оригиналната објава

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*