No Image

Видео: На прес-конференција, побарани информации од јавен карактер од делчевското комунално претпријатие

February 5, 2021 Valeri Spasevski 1

На прес-конференција, денес беа побарани информации од јавен карактер за работата на делчевското комунално претпријатие. Прес конференцијата на линкот во продолжение:

No Image

Делчевската опозиција контра Советот за паричната поддршка на опожарениот Глобал

February 4, 2021 Valeri Spasevski 0

Делчевските опозиционери денес на прес конференција не ја оправдаа одлуката на делчевскиот Совет кој на последно одржаната седница одлучи да додели 60 илјади денари за […]

No Image

Крводарувањето во услови на Ковид-19 е безбедно, истакнаа трансфузиолозите на денешната крводарителска акција во Делчево

February 4, 2021 Valeri Spasevski 0

Продолжува крводарувањето во услови на ковид-пандемија во помалите општини на крајниот Исток.  Иако пандемијата сама по себе си носи ризици, сепак како што истакна Анита […]

No Image

Видео: Головите на фудбалскиот херој Никола Марковски од Делчево за кој слушна цела Македонија

February 2, 2021 Valeri Spasevski 0

Сите ја дознаа приказната за делчевскиот фудбалски херој Никола Марковски за кој се заинтересира целата фудбалска и спортска јавност во државата, но ретко кој ги […]

No Image

Делчевската библиотека со конкурс за поезија и проза ќе го одбележи Светскиот ден на мајчиниот јазик

February 1, 2021 Valeri Spasevski 0

По повод „21 февруари – Светскиот ден на мајчиниот јазик“, Јавната локална библиотека „Илинден“ од Делчево распиша јавен конкурс за поезија и проза на тема […]