Еколошкото друштво „Здравец 2002“ активен учесник во прекуграничниот проект за градење капацитети за одржливо користење на локалните еко-системи во планинските региони (САFLOCOM)

March 6, 2022 Valeri Spasevski 0

Еколошкото друштво ,,Здравец 2002″ кое годинава одбележува 20 години од своето работење продолжува со активното учество во реализацијата на прекуграничниот проект Градење капацитети за одржливо […]

Во напредна фаза проектот за Дигитализација на Социјалните услуги за грижа на стари и изнемоштени лица во руралните средини во М.Каменица

March 5, 2022 Valeri Spasevski 0

Во напредна фаза иновативниот проект кој за прв пат се спроведува на територијата на Општина М.Каменица ,,Дигитализација на Социјалните услуги за грижа на стари и […]

Со концерт на ансамблот ,,Танец” во Делчево, Центарот за култура ,,Н.Ј.Вапцаров” ја започнува богатата културна понуда за 2022 година

March 4, 2022 Valeri Spasevski 0

Со концерт на Ансамблот ТАНЕЦ, Националната установа ,,Центар за култура ,,Никола Јонков – Вапцаров” од Делчево ја отвора богатата културна понуда која ќе следува во […]

Голем одзив на хуманитарната акција во Делчево за помош на граѓаните од збратимените украински градови

March 3, 2022 Valeri Spasevski 0

Делчевци и фирмите од Делчево донираат за граѓаните на Украина, каде беснее војна и се случува хуманитарна кататсрофа. Се донираат: бебешки пелени и облека, бебешка […]