Во Делчево започнаа активностите по повод одбележувањето на 24 Мај – Ден на сесловенските просветители ,,Св.Кирил и Методиј”

May 23, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево започнаа активностите по повод одбележувањето на 24 Мај Ден на сесловенските просветители Св.Кирил и Методиј”, кои се патрони на градот Делчево. Настанот започна […]

Одржана завршна конференција на прекуграничниот проект за одржливо користење на еко-системските услуги во планинските региони

May 22, 2022 Valeri Spasevski 0

Викендов на 21 и 22 мај 2022 година во хотел Тера комплекс – Разлог се одржа завршна конференција на проектот „Градење капацитети за одржливо користење […]

Тренчевска: Малиот групен дом во Берово е успешна приказна за децата без родители

May 21, 2022 Valeri Spasevski 0

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска заедно со градоначалникот Звонко Пекевски и поранешната министерка Јагода Шахпаска денес во Берово посети неколку установи од социјална […]

Тренчевска во посета на Дневниот центар во Делчево: Социјалната инклузија го подобрува квалитетот на живеење на лицата со попреченост!

May 19, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Општина Делчево министерката за труд и социјална политика денес го посети Дневниот Центар за лица со попреченост. -Во Центарот се спроведуваат и активности кои […]

Потпишан договорот за изградба на Детската градинка во населба Расадник

May 19, 2022 Valeri Spasevski 0

Денеска во Делчево, министерката за труд и социјална политика Јована Тренчовска и градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, го потпишаа Договорот за изградба на новата […]