Презентиран нацрт-извештајот за статусот на шумата по пожарите во Пијанец и Малеш во 2021 година

May 26, 2022 Valeri Spasevski 0

Денеска во Делчево се одржа првата работилница на која беше презентиран нацрт-извештајот за статусот на шумата зафатена од пожари во Пијанечко-малешевскиот регион во 2021 година. На настанот […]

Во присуство на семејството на загинатиот Жан Кофол пуштена во употреба новоизградената улица која го носи неговото име

May 25, 2022 Valeri Spasevski 0

Со многу емоции и тага денеска во Берово е пуштена во употреба новоизградената улица ,,Жан Кофол”. Улицата е именувана по прерано загинатиот пожарникар од Словенија, […]

Одбележан патрониот празник на Општинското основно училиште ,,Ванчо Прке” од Делчево

May 23, 2022 Valeri Spasevski 0

Општинското основно училиште ,,Ванчо Прке”, денес го прослави патронот на училиштето. Од дамнешната 1972 година па се до денес, својот 50 долгогодишен опстој, го одбележува […]