,,Светлината на светот” – втор авторски албум на класична гитара на Дарко Тасевски

Делчевскиот гитарист Дарко Тасевски го објави својот втор авторски албум на класична гитара насловен ,,Светлината на светот”:

Станува збор за инструментална музика направена за ваше уживање, албум кој содржи 12 композиции инспирирани од природата, Библијата и историјата, за кој веќе е објавено и видео издание.

Автор на музика и гитара: Дарко Тасевски

Камера: Благој Андонов

Монтажа: Стојне Тодоровска

Репертоар:

 • Духовно смирение
 • Небесна војска
 • Прогонот на Божјиот народ
 • Барокно време
 • Тага
 • Ренесанса
 • Христово Рождество
 • Почеток и крај
 • Господови страдања
 • Благовештение
 • Гардата на Александар
 • Тишина

За останатото на кое работеше авторот во изминатиот период се потсетуваме на блиц интервјуто кое годинава го направивме со делчевскиот гитарист:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*