“Џиновски” печурки повторно ,,никнуваат” во Делчевско!

Дождот кој пред неколку денови падна на подрачјето во Делчевско придонесе за повторна наезда на печурки. Иако годинава е далеку послаба во однос на појавата на печурки сепак се уште има ,,мајстори” кои знаат како да дојдат до ,,џиновски” примерок.

Еден таков утринава ни прати нашиот читател Валери Цветковски од село Стамер.

www.delcevo365.mk

Според Цветковски печурката е тешка 1670 грама и е една од поголемите пронајдена оваа сезона.

www.delcevo365.mk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*