Депонијата за градежен шут Ралова Чука се посипува со земја за да се спречи нов пожар

July 25, 2022 Valeri Spasevski 0

По повеќе дневна интервенција, локализиран пожарот на депонијата за градежен шут Ралова Чука во делчевското село Очипала. Пожарот до доцна синоќа го гаснеа пожарникари од […]

Претставник на Државниот инспекторат за животна средина изврши увид на местото на угинатите риби во река Брегалница во Делчево

July 23, 2022 Valeri Spasevski 0

По претходна реакција на спортски риболовци и граѓани за помор на риби во река Брегалница во Делчево, а по иницијатива на пратеничката Соња Михаиловска, претставник […]

Делчевската библиотека се приклучува на иницијативата „Секое капаче е вредно“

July 21, 2022 Valeri Spasevski 0

Јавната локална библиотека „Илинден“-Делчево се приклучува на иницијативата „Секое капаче е вредно“. Оваа иницијатива е на платформата ,,Активирај се на време” и според директорката на […]