Се подготвува новата стратегија за родова еднаквост за општините од Пијанечко-малешевскиот регион

October 17, 2022 Valeri Spasevski 0

Преку проектот „Стој цврсто за родова еднаквост“ во организација на НОВ КХАМ, а финансиски поддржан од The Kvinna till Kvinna Foundation, комисиите за еднакви можности на општините […]

ЖКК ,,Патриот” со победа го стартуваше настапот во Првата Б Лига за сезоната 2022/23

October 17, 2022 Valeri Spasevski 0

Женскиот кошаркарски клуб ,,Патриот” со победа стартуваше во новата сезона во Првата Б лига. Во првото коло во натпревар одигран во спортската сала ,,М.М.Брицо” делчевки […]