Изложба на пирографски и копаничарски дела на Ѓорѓи Џабирски во организација на ЈЛБ „Илинден“ Делчево

November 11, 2022 Valeri Spasevski 0

Во Делчево отворена изложба на пирографски и копаничарски дела од авторот Ѓорѓи Џабирски. Неговите дела се изложени во фоајето на библиотеката „Илинден“ во Делчево, која […]

Трајковски: За само една година од новиот мандат обезбедени се инвестиции во висина од над 180 милиони денари.

November 10, 2022 Valeri Spasevski 0

Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, денеска на прес-конференција го презентираше сработеното   за   период   од  12 месеци од својот втор мандат како градоначалникТрајковски посочи дека […]

Делчевски средношколци одржаа практичен наставен час ,,Учење преку работа кај работодавач”

November 9, 2022 Valeri Spasevski 0

Учениците при СОУ М.М. Брицо,-Прехранбена насока – прехранбен техничар •Сектор Хемија и Технологија денес одржаа практичен наставен час, преку програмата “Учење преку работа кај работодавач”. […]

Потпишан договор за изградба на фотоволтаична централа во делчевската гимназија

November 9, 2022 Valeri Spasevski 0

Градоначалникот Горан Трајковски со директорката на ФООМ, Фани Каранфиловска-Пановска, денеска го потпиша Договорот за изградба на фотоволтаична централа во СОУ „М.М.Брицо“. Инвестицијата за инсталирање на […]

Привршува уредувањето на црквата Св.Великомаченик Димитриј во делчевското село Габрово

November 8, 2022 Valeri Spasevski 0

Привршува уредувањето на црквата Св.Великомаченик Димитриј во делчевското село Габрово. Откако со поддршка на иселениците црквата целосно беше изградена, како што информираше иселеникот Зора Димитровска […]

Заврши Буџетскиот форум во Берово, граѓаните ги одбраа приоритетите за следната година

November 7, 2022 Valeri Spasevski 0

На третата форумска сесија, граѓаните на Берово ги истакнуваа нивните приоритети. Денеска жителите на општина Берово, имаа можност да гласаат и да ги истакнат приоритетните […]

Во Берово закажана третата форумска сесија за креирање на Буџетот за идната година

November 6, 2022 Valeri Spasevski 0

Општина Берово со отворена покана до граѓаните за учество на третата форумска сесија: -Ги покануваме, сите заинтересирани граѓани на Општина Берово, да учествуваат на буџетски […]