Соопштени резултатите од повторениот конкурс за општински студентски стипендии

February 27, 2023 Valeri Spasevski 0

Комисијата за доделување студентски стипендии ја дополни листата на општински стипендисти. По завршувањето на процедурите од објавениот повторен конкурс за доделување студентски стипендии на студенти кои […]

Во Делчево одбележан Светскиот ден на мајчиниот јазик

February 21, 2023 Valeri Spasevski 0

Јавната локална библиотека „Илинден“ го одбележа 21 Февруари, Светски ден на мајчиниот јазик. Годишното одбележување како што истакна директорката на библиотеката Биљана Петровска се реализираше во соработка […]