Бесплатен јавен превоз за жителите од населените места секој четврток во Берово

Со цел да им се олесни пристапот на жителите од населените места, до градот, градоначалникот на Берово, од четврток започнува најавениот бесплатен јавен превоз, на територијата на општина Берово.

Како што беше кажано на Седницата одржана на почетокот на месец март, превозот ќе се врши со автобус, кој е во сопственост на општината и тоа на следните релации:

1.Двориште-Ратево-Русиново- Владимирово-Берово- тргнување во 07:30 часот
Берово-Владимирово-Русиново-Ратево -Двориште-тргнување во 13:00 часот

2.Митрашинци-Будинарци-Мачево- Смојмирово- тргнување во 10:00 часот
Берово-Смојмирово-Мачево-Будинарци -Митрашинци-тргнување во 15:00 часот.

Средствата кои се потребни за реализација на оваа услуга, ќе бидат целосно на товар на општина Берово и истите се обезбедени во Буџетот на општина Берово, за 2023 година.

Право на користење на бесплатниот превоз, ќе имаат сите жители на општина Берово, кои на телефонскиот број на Општина Берово, 033/471-057, ќе се пријавуваат во вторник , во периодот од 08.30-13.30 часот, за да го користат превозот во четврток.

-Се надевам дека со оваа мерка, ќе им го олесниме пристапот на жителите од населените места до Берово, кои ќе можат навреме да ги планираат своите обврски и ќе придонесеме кон подобрување на квалитетот на живот на жителите од населените места, на територијата на Општина Берово, истакна градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*